Contact: (+31) (0) 46 433 72 87 | Mail: info@cattery-elsloo.nl
Nederlands | English

Welkom op de site van Commeilfaut

MAINE COON CATTERY

 Sheercats Mattie Franklin "aka" Frankie geboren 21-juni 2014 is de grondlegster van onze hobby cattery .

 wij zijn heel blij met Frankie en met  het vertrouwen dat Mo van Stuijvenberg  Cattery  Sheercats de fokster van Frankie in ons en onze cattery heeft.

 Onze Cattery is een kleinschalige hobby cattery met zo nu en dan een nestje .

 Onze  poezen zijn DNA Fiv Felv getest en gaan voor elke dekking voor een uitgebreide screening naar het  dieren echocentrum  van Drs Monique Lecluijze voor :

 Hypertrofische  cardiomyopathie ,,HCM" en Polycystic disease screening,, PKD". 

 De katers  die onze poezen dekken  zjn eveneens  vrij bevonden van HCM en PKD en zijn DNA Fiv FELV getest. 

Procedure

 

De Maine Coon  is qua karakter een echt gezelschapsdier. De reus die rust uitstraald , het zachte  stemgeluid  zijn ,,lui en soms lomp " maar ooh zo lief een grote vriend letterlijk en figuurlijk!


Wij vinden het  erg belangrijk dat onze kittens een huisje krijgen waar al een andere kat, kitten of hond aanwezig is, tenzij het personeel veel thuis is. Wanneer er niemand thuis is, worden de coontjes graag vergezeld door een maatje.

 De kittens van Cattery Comme il Faut:

 Mogen vanaf 13 weken verhuizen naar hun nieuwe, liefdevolle mandje.

 Worden volledig geënt, ontwormd en gechipt.

 Krijgen een mooie stamboom en een Europees paspoortje met daarin een gezondheidsverklaring van de dierenarts mee.*stamboom wordt verkregen na castratie/sterilisatie van het kitten*

 Worden verkocht met een koopcontract die U tevoren op U gemak thuis kunt doorlezen. 

 Krijgen een uitgebreid kittenpakket mee.

 Zijn optimaal gesocialiseerd en worden door ons persoonlijk naar hun nieuwe huisje gebracht.

 Indien u interesse heeft in een van onze kittens, dan kunt u altijd vrijblijvend komen kijken.

 Wanneer wij het kitten (vanaf 13 weken) komen brengen, wordt het koopcontract ondertekend.

Wanneer u bij ons op kittenbezoek komt, vragen wij u om op deze dag niet eerst bij een andere cattery op bezoek te gaan in verband met infectiegevaar voor onze kittens.

 

Gezondheid, goed gesocialiseerde kittens zijn heel belangrijk in ons fokbeleid , de poezen waar wij mee fokken zijn dan ook volledig getest door dieren arts en specialist (Fiv/Felv Pl Hcm PKD Dna)en worden voor elke fok door het dierenchocentrum van Dierenarts Drs. Monique Lecluijze gescreend op Hypertrofische Cardiomyopathie ,,HCM"en andere hartaandoeningen tevens op  Polycystic disease ,,PKD" nieraandoening.

De vader van de kittens zal gezond   HCM/PKD  gescreend  moeten zijn, een sociaal stabiel karakter ,aan het uiterlijk van een klassieke Maine Coon en aan een mooie stamboom moeten voldoen.

De testresultaten van vader en moeder van de kittens kunt U inzien tijdens het kittenbezoek .

Onze katten lopen niet "vrij" rond, toch vinden wij het belangrijk dat katten kunnen genieten van het spannende buitenleven zoals het kijken naar de vogels, vliegen en dansende vlinders, zodat ze lekker kunnen snateren!

Dit kan in een buitenren of in een overdekte tuin met een  kattennet,verkrijgbaar bij nettenlijn dit is dan ook een voorwaarde die wij stellen aan het personeel van onze kittens.

Socialisatie dat is de periode( deze duurt tot 16 weken ), dat kittens met zoveel mogelijk dagelijks geluiden en handelingen uit ons mensenleven kennismaken, vanaf de geboorte tot 7 weken zijn de belangrijkste socialisatie  weken om te wennen aan o.a. borstelen ,aaien,oortjes schoonmaken,optillen,stofzuigen,muziekinstumenten, dierenarts , kinderen etc.

Een goed gesocialiseerd kitten/kat voelt zich gelukkiger en heeft minder stress, zal dan ook gemakkelijker in de omgang zijn.

Onze kittens blijven bij moeder tot tenminste 13/ 14 weken , dit in belang van de geestelijke en sociale ontwikkeling van de kittens , moeder leert hun waar hun grenzen liggen , ook het spelen met nestzusjes en broertjes de (schijn) gevechten die ze voeren hebben een belangrijke functie  ze kunnen zich dan beter aanpassen aan de normale sociale regels die katten onderling hanteren.Ziektepreventie is ook een belangrijke reden omdat kittens normaliter voor het eerst worden ingeent als ze ongeveer 9 weken oud zijn met 11/12 weken worden ze nogmaals ingeent waarna ze een jaar beschermd zijn tegen nies - en kattenziekte .Het wordt dan ook door raskattenverenigingen aanbevolen om kittens niet eerder dan een week na de tweede enting af te staan . Eventuele entreacties zullen namelijk binnen een week na de enting optreden , door een extra stressfactor zoals verhuizen kan het kitten alsnog ziek worden ondanks de volledige entingen en dit willen we uiteraard voorkomen.

Als de kittens naar hun nieuwe huisjes verhuizen hebben ze een vlooienkuurtje,, ,stronghold  en met 4 , 6 , 8, 12  weken wormkuurtje,, Panacure" gehad en zijn ze voorzien van een chip een Europees paspoort een mooie stamboom en een kittenpakketje.

Wij zijn voorstanders van vers vlees voor de kat , de kat is van nature  een vleeseter,  onze katten en kittens krijgen dan ook vers vlees zoals : Barf , Prins Totalcare als hoofdvoer. Ze krijgen ook blikvoer zodat ze hieraan wennen omdat niet iedereen vers vlees  wilt voeren. Uiteraard staan er altijd brokken klaar de Maine Coon brok, Hills Sience Plan. Voor het personeel die liever blikvoer wilt gaan geven dan zijn de merken Porta Feline, Cosma  Schersir Almo aan te bevelen.

Een kitten is een kat voor het leven een" gouden Comme il Faut mandje" een mandje zoals het behoort! 

Onze Cattery is geregistreerd bij B.R.K.V. nummer 719

Lid bij Felikat's Rasclub Maine Coon RMC nummer : 2013044

Gecertificeert: Wettelijke beroepsvereisten gezelschapsdieren honden en katten besluit houders van dieren.

Als u meer informatie wilt over onze kittens, kunt U ons altijd bellen , of stuur een mailtje via de Facebook pagina of website. Heel veel kijkplezier op onze website en wie weet.. tot  ziens in onze cattery!

Wij verkopen alleen kittens aan liefhebbers.

 

 

 

Katten en hun gedrag

FelinovaOm het gedrag en de behoeftes  van de kat beter te kunnen begrijpen, heb ik  een aantal cursussen gevolgd zoals De G1 cursus van Pawpeds Academie , de genetica van de kat van Keurmeesters G .de Beer en R Leyen. De cursussen kattengedrag, omgaan met angstige en probleem katten, Infectieuze aandoeningen, Socialisatie en voortplanting,gevolgd  bij Felinova kattengedragstherapie van Anneleen Bru Animal Behaviour Consultant.

De technieken van Felinova omgaan met angstige en probleemkatten werken permanent en zijn gebaseerd op positieve gedragsmodificaties. Uiteraard blijven wij  lezingen van de Felcan kattendagen van de faculiteit dierengeneeskunde in Utrecht bijwonen en cursussen volgen waaronder de Clickertraining en ziektes bij de kat  bij Felinova Kruibeke Belgie.

 

KATTEN ZIJN LEVENS KUNSTENAARS!

Een kat kan overal overleven!

Ze zijn gewent geraakt aan de Siberische kou. 

Ze hebben de vochtige bosgebieden van Noorwegen , het Amerikaanse Maine veroverd en de woestijngebieden van Noord Afrika.

KATTEN LEVEN OVERAL!

Desondanks dacht men een halve eeuw geleden dat de kat zich niet kon aanpassen aan zijn nieuwe leefomgeving. Dat men katten niet naar een vakantieadres kon brengen, men niet kon verhuizen met een kat ,dat katten niet in huis gehouden konden worden en niet aan de lijn konden wandelen.

Katten verbluffen ons steeds weer met gedragingen waar we ze eigenlijk niet toe in staat achtten! Dat katten zonder het geluk om vrij rond te kunnen lopen toch gelukkig kunnen zijn!

Hoe kunnen wij katteneigenaren een bijdrage leveren aan een gelukkig kattenenleven?

Laat de kat bij de eerste kennismaking ruiken aan je hand, draait ze haar kop weg dan wil ze niet aangeraakt worden !

Onze huisinrichting; katten denken in 3D wij in 2D, daarom zijn hoogtes heel belangrijk voor een kat mandjes/ligplankjes aan de muur zijn voor de kat een heerlijke veilige plek om te slapen of alles uit de hoogte te bekijken.

Kartonnen dozen de kat kan zich verstoppen met het idee ,,ik zie jou niet en jij mij niet".

Katten eten 10 a 20 kleine maaltijden per dag, verspreid/verstop in huis kleine hoeveelheden brokjes bv in anti- schrokbakjes de katjes moeten werken voor hun eten en dit vinden ze geweldig om te doen! 

Voldoende kattenbakken 1 plus 1  en plaats deze niet op of naast doorgangen.

Drinkfontijnen in plaats van waterbakjes dit stimuleert het drinken.

Spelen = jagen= de essentie van het leven van een kat en versterkt het vertrouwen en de band tussen eigenaar & kat.

 Zo zijn er nog veel meer kattengelukbrengers die wij met aanpassingen in ons huis , ons gedrag en door het lezen van het woordenboek van de kat , beter kunnen inspelen op de behoeftes  van ons geliefde huisdier!

Wij katteneigenaren zijn geen observators maar acteurs!

Vooral genieten met en van onze huistijgers is mijn boodschap!